Γιαννης Δεληγιαννης Υποψηφιος Δημαρχος Κοζανης

Γιαννης Δεληγιαννης Υποψηφιος Δημαρχος Κοζανης
Γιαννης Δεληγιαννης Υποψηφιος Δημαρχος Κοζανης

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Παρεμβάσεις για τις Δημοτικές Κοινότητες Ελλησπόντου και Δημ. Υψηλάντη



Δεκαετίες τώρα οι δημοτικές κοινότητες Ελλησπόντου και Δημ. Υψηλάντη πλήττονται από την  δραστηριότητα της Δ.Ε.Η.  στην περιοχή , με τραγικές συνέπειες για την υγεία των δημοτών ,την ατμόσφαιρα  και το περιβάλλον. Προτεραιότητα μας είναι να βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα , βάζοντας κάτω τα πράγματα και πετυχαίνοντας θετικό πρόσημο για τις πολύπαθες αυτές περιοχές. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε αυτά που έπρεπε να είναι αυτονόητο κτήμα μας.   Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί, όπου υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ένα βιώσιμο περιβάλλον, με  το να κατευθύνουμε  ένα μεγάλο μέρος από τον πόρο της Δ.Ε.Η. σε έργα  ουσιαστικής αποκατάστασης του περιβάλλοντος . Παρεμβαίνουμε και δραστηριοποιούμαστε , απαιτούμε την άμεση μετεγκατάσταση της Ακρινής  και της Ποντοκώμης. Θεωρούμε πως είναι ανάγκη να διαπραγματευτούμε σε πρώτο επίπεδο για τα συμφέροντα των δημοτικών κοινοτήτων  Ελλησπόντου και Δημ. Υψηλάντη και κατ’ επέκταση για όλον τον Δήμο Κοζάνης ,  εκτός από την παροχή αποζημιώσεων στα «θύματα» της δραστηριότητας της Δ.Ε.Η.  και  την παροχή  ρεύματος  με μειωμένες για τον Δήμο Κοζάνης τιμές, καθώς δίνουμε κυριολεκτικά καθημερινά την ζωή μας για την ενέργεια της χώρας.
Στην κατεύθυνση αυτή , οφείλουμε ,σε συνεργασία με όλους τους υπεύθυνους φορείς, να προβάλλουμε  τις δημοτικές κοινότητες Ελλησπόντου και Δημ. Υψηλάντη  και τα προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν και να τα γνωστοποιήσουμε σε εθνικό επίπεδο  , ώστε να υπάρξει μία σφαιρική αντιμετώπιση του θέματος. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σκόπιμη -εκτός από τις συχνές αποτελεσματικές διαβουλεύσεις σε εθνικό επίπεδο:
·          η επίβλεψη και μέριμνα για τη σωστή λειτουργία των εργοστασίων της ΔΕΗ ,
·         η τήρηση της εθνικής νομοθεσίας και των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
·         η δημιουργία ντοκιμαντέρ που στόχο θα έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού , 
·         η διανομή  ενημερωτικών φυλλαδίων σε κοντινές πόλεις αλλά και
·          η με δημοτική πρωτοβουλία διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών στα ορυχεία , τα εργοστάσια και τα κοντινά χωριά , ώστε οι μαθητές απ΄όλη την Ελλάδα  και αλυσιδωτά οι γονείς τους να αποκτήσουν γνώση σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και ζουν οι δημότες των κοινοτήτων αυτών.