Γιαννης Δεληγιαννης Υποψηφιος Δημαρχος Κοζανης

Γιαννης Δεληγιαννης Υποψηφιος Δημαρχος Κοζανης
Γιαννης Δεληγιαννης Υποψηφιος Δημαρχος Κοζανης

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Παρεμβάσεις για την πόλη της Κοζάνης



Παρεμβαίνουμε ουσιαστικά και για την  στρατηγική ανάπτυξη της πόλης της Κοζάνης. Η Κοζάνη ,  πόλη - πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας οφείλει να έχει στον χάρτη και στις καρδιές μας την θέση που της αξίζει. Η θέση της αρχικά στον χάρτη έχει μείνει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτη. Προτείνουμε:
·         Την δημιουργία κατάλληλων υποδομών και την παροχή κινήτρων σε νέους επιχειρηματίες , ώστε να καταστεί  η πόλη της Κοζάνης  κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου , μέσω της πλήρους αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού.
·         Την επέκταση και διαπλάτυνση  του αεροδρομίου «Φίλιππος»  , καθώς και την αύξηση των ήδη υφιστάμενων πτήσεων .


Μέσα στην πόλη της Κοζάνης παρεμβαίνουμε και  ενεργούμε  αποφασιστικά με :


·         Την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της πόλης.


·         Την αξιοποίηση και ανάπλαση του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού , ώστε  να καταστεί  δημοτικός χώρος αναψυχής .

·         Την καλύτερη ανταπόκριση των mini bus με ιδιαίτερη έμφαση στην λειτουργία γραμμής που θα συνδέει τις σημαντικότερες  υπηρεσίες  μεταξύ τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ( γραμμή που θα συνδέει Νομαρχία/Δικαστήρια με Μαμάτσειο Νοσοκομείο , Δημαρχείο , Δ.Ο.Υ., Περιφέρεια /ΖΕΠ).

·         Την ανάπλαση και επαναδιαμόρφωση του «Κουρί» , με την συντήρηση των παλιών και την  δημιουργία  νέων αθλητικών εγκαταστάσεων , καθώς και  την δημιουργία στον χώρο αυτό ενός πλήρως εξοπλισμένου δημοτικού κυνοκομείου  σε συνδυασμό με την τοποθέτηση σε αρκετά σημεία του Δήμου δημόσιων ταϊστρών για τα αδέσποτα ζώα.